Innovatively Transforming Primary School EFL Writing: A Systematic Review of Studies (Interdisciplinary Research in Teaching and Learning: New Perspectives and Approaches, 2024)
V članku izpostavljamo celovit pregled študij, ki so osredotočene na inovativne učne tehnike za izboljšanje pisne zmožnosti v angleščini kot tujem jeziku med osnovnošolskimi učenci (starimi od 6 do 14 let), pri čemer obravnavamo slabše razvito pisno znanje slovenskih učencev. Uvodni del osvetli nekatere izzive pri razvoju pisne zmožnosti pri osnovnošolcih in predstavi izbrane inovativne tehnike za uspešen razvoj pisanja, ki so se izkazale za učinkovite v angleško govorečih državah in bi jih lahko priporočili tudi pri pouku tujega jezika. Za poučevanje pisanja pri angleščini kot tujem jeziku so predstavljene izbrane inovativne tehnike »skupnega pisanja« (ang. 'Shared Writing'), »sestavljanke« (ang. 'Jigsaw'), »besedne stene« (ang. 'Word Wall') ter uporaba platforme StoryBird, ki naj bi izboljšale pisno zmožnost učencev, hkrati pa spodbudile njihovo ustvarjalnost in angažiranost. Članek s sistematičnim pregledom literature ponuja vpogled v učinkovitost teh tehnik ter uporabnost pri pouku angleščine kot tujega jezika v osnovnošolskih učilnicah.