Orff-Schulwerk, Kodály, Dalcroze and Willems in Slovenian Music Schools (Interdisciplinary Research in Teaching and Learning: New Perspectives and Approaches, 2024)
Z raziskavo smo želeli ugotoviti razširjenost poznavanja, pogostost uporabe, mnenje o doprinosu in ovirah pri vključevanju glasbenih pristopov in metod Orff-Schulwerk, Kodaly, Dalcroze and Willems med slovenskimi učitelji predmeta Nauk o glasbi v javnih in zasebnih glasbenih šolah. V raziskavi je sodelovalo 51 učiteljev. Rezultati raziskave kažejo, da so učitelji v največji meri seznanjeni s pristopom Orff-Schulwerk in metodo Willems, katere tudi najpogosteje vključujejo v učni proces. Učitelji največji doprinos pristopov in metod prepoznavajo v celostnem razvoju. Ovire pri vključevanju pristopov in metod učitelji prepoznavajo v prešibkem poznavanju posameznega pristopa, pomanjkanju didaktičnega materiala, pomanjkanju časa, velikosti učilnic, obstoječem učnem načrtu in prevelikih skupinah učencev.