Inclusive Music Education: Strategies and Challenges in Teaching Music Lessons With a Student With Autism Spectrum Disorder Present in the Classroom (Interdisciplinary Research in Teaching and Learning: New Perspectives and Approaches, 2024)
Ta raziskava preiskuje glasbene metode poučevanja in učenja, oblike pouka, prilagoditve (šole, razreda in pouka glasbene umetnosti) in izzive, s katerimi se soočajo učitelji pri pouku glasbene umetnosti v programu s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo, kadar je v razredu prisoten učenec z motnjami avtističnega spektra. Raziskava je osnovana na podlagi vprašalnika in polstrukturiranih intervjujev s poudarkom na osmih ključnih raziskovalnih vprašanjih. Slednja raziskujejo izzive učiteljev, vpliv izobrazbe in izkušenj učiteljev na izvedbo pouka glasbene umetnosti, sodelovanje učitelja s podpornimi mrežami in kompetence učiteljev pri obravnavi potreb učencev z motnjami avtističnega spektra pri pouku glasbene umetnosti. Ugotovitve poudarjajo potrebo po specializiranem dodatnem pedagoškem usposabljanju učiteljev za izboljšanje inkluzivnega izobraževanja in učinkovito vključevanje učencev z motnjami avtističnega spektra v pouk glasbene umetnosti v večinskem osnovnošolskem izobraževanju.