OPG Režek: Pogled u budućnost - Burek, Anamarija; Topljak, Danijel; Milinković, Lorena; Stručić, Mihael; Fabijanec, Timon; Uzelac, Zvjezdana (Program održivog razvoja Svete Nedelje, Jastrebarskog i Samobora, 2024)
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Režek nalazi se u ulici poznatijoj kao „Vinska cesta Plešivica“. Po dolasku na gospodarstvo slijedi iznenađenje veličinom prostora, urednošću te gostoprimstvom domaćina. Nakon obilaska imanja, grupa shvaća kako su slabije točke u poslovanju OPG-a promocija proizvoda i usluga te marketing. Kao mladi kreativci uočavamo priliku za izradom inovativnije etikete za vina koja će poslužiti kao jedan od osnovnih čimbenika promocije. S obzirom na to da se vlasnik OPG-a nalazi na Vinskoj cesti zajedno s još nekoliko gospodarstava istog prezimena, potrebno je misliti i u smjeru diferencijacije od ostalih gospodarstava. Godišnja proizvodnja na gospodarstvu Režek iznosi 15 000 litara vina. Osim same vinarije, OPG Režek ima smještajne kapacitete za goste koji noće na gospodarstvu. Smještajni kapaciteti sastoje se od 10 soba s ukupno 20 ležajeva. U sali za objed mogu se organizirati događaji sa 80 ljudi u zatvorenom dijelu te do 20 ljudi na terasi. Ovaj rad temeljiti će se na istraživanju marketinške strategije, prikazu promocije putem društvenih mreža, kreiranju inovativne i atraktivne etikete, poboljšanju uočljivosti putokaza te diferencijacije OPG-a. Smatramo kako su ovo ključni preduvjeti da se OPG Režek približi krajnjim potrošačima te prikaže svoju vinariju na najbolji mogući način.