Marketinška strategija Campa Zagreb - Šimunić, Dora; Miškulin, Ana (Program održivog razvoja Svete Nedelje, Jastrebarskog i Samobora, 2024)
Istraživački rad fokusira se na Camp Zagreb u Svetoj Nedelji, detaljno analizirajući strategije za produženje turističke sezone i privlačenje gostiju izvan tradicionalnih sezona. Kroz dubinski intervju s vlasnikom, gospodinom Krešimirom Dubrovićem, stječe se dublji uvid u perspektivu vlasnika te razmatra moguće strategije za unaprjeđenje poslovanja. Analiza trenutnog stanja otkriva da kamp ima povoljnu geografsku poziciju koja omogućava lakšu dostupnost gostima, posebno zbog blizine prometnica i zračne luke. Međutim, istovremeno se prepoznaje nedostatak jasne vizije i slabosti u marketinškoj strategiji, što može ograničiti daljnji razvoj i konkurentnost kampa.SWOT analizom identificirane su ključne snage, poput povoljne geografske pozicije i prihvatljivih cijena, ali i slabosti kao što su nedostatak jasne vizije i neadekvatna marketinška strategija. Prijedlozi za unapređenje fokusiraju se na jačanje marketinške strategije korištenjem društvenih mreža kao ključnog alata za komunikaciju s potencijalnim gostima. Također, ističe se potreba za implementacijom interaktivnih inicijativa poput eko tržnice i inicijative "Ostavi svoj trag", koje bi privukle goste kroz edukativne i ekološki osviještene aktivnosti.Ovaj istraživački rad ima potencijal pridonijeti održivom razvoju turizma i povećanju konkurentnosti destinacije izvan tradicionalnih sezona. Kroz implementaciju predloženih strategija, Camp Zagreb može postati privlačnija destinacija za širi spektar gostiju te doprinijeti razvoju lokalne zajednice.