Delovno specifične digitalne kompetence kadrovskih managerjev - Bernik, Nejc; Šprajc, Polona (Organizacija in organiziranje, 2025)
Raziskava obravnava ključno vlogo kadrovskih managerjev v sodobnih organizacijah, pri čemer poudarja pomen njihovih digitalnih kompetenc. Organizacije si prizadevajo za uspeh na konkurenčnem trgu, zato je ključnega pomena, da kadrovski managerji obvladujejo digitalna orodja in tehnologije. Digitalna pismenost, obvladovanje informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) in umetne inteligence postajajo nujni elementi za učinkovito vodenje kadrovskih procesov. Raziskava obravnava orodji, primerni za merjenje delovno specifičnih digitalnih kompetenc kadrovskih managerjev. Za potrebe ocenjevanja delovno specifičnih digitalnih kompetenc kadrovskih managerjev smo pregledali, prilagodili in oblikovali matriko usposobljenosti in tabelo ključnih indikatorjev uspešnosti (KIU). Na podlagi SWOT analize smo izbrali primernejše orodje za ocenjevanje delovno specifičnih digitalnih kompetenc kadrovskih managerjev.