Kako otrokom približati džez - Bauer, Val (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
V tem poglavju je opisana reprezentacija in vloga džeza v učnem načrtu za glasbeno vzgojo v osnovni šoli. Ker je džez v osnovnih šolah malo zastopan, so v tem poglavju na kratko predstavljeni načini, kako bi se lahko džez vključevalo v učni proces in kakšne prednosti to prinaša. Opisana sta dva glavna načina, in sicer: učenje džezovskega repertoarja in način uporabe džeza kot orodja za poučevanje širših glasbenih konceptov. Poleg načinov poučevanja, je v tem poglavju postavljeno tudi vprašanje, ali učenci sploh razumejo džez, ter še bolj pomembno vprašanje, ali učitelji razumejo džez, saj je kakovost vključevanja te glasbene zvrsti neposredno odvisna od kompetentnosti učitelja. Glavni cilj tega poglavja je ideja, da bi se džez vključeval že v zgodnje izobraževanje in s tem obogatil skupno glasbeno izkušnjo otrok.