Glasba in čustveni razvoj otrok - Beus , Hana (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
Glasba je nekaj, kar nas spremlja vsak dan. Ljudi povezuje, motivira, sprošča in je ključnega pomena za zdrav razvoj vsakega posameznika. Kljub temu da mnoge raziskave kažejo, da glasba vpliva na spoznavni in fizični razvoj, je nujno izpostaviti poseben vpliv, ki ga ima na čustva in njihov razvoj. Prispeva k čustvenemu razvoju – vpliva na način izražanja, obvladovanja čustev in na naš družbeni razvoj. V tem poglavju boste spoznali, kako glasba vpliva na razvoj čustvenih in socialnih kompetenc pri otrocih, kakšna je vloga učitelja pri tem procesu ter pridobili praktične napotke in usmeritve, kako se jim lahko pri čustvenem razvoju pomaga.