Razvoj glasbenega okusa pri otrocih - Bojnec, Iva (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
Namen poglavja je bil poglobljeno raziskovanje razvoja glasbenega okusa in glasbenih preferenc pri otrocih. Raziskovanje se začne že v prenatalni dobi, nato preide v zgodnje otroštvo, in traja vse do adolescence. Velik poudarek v tem poglavju je na poteku razvoja glasbenega okusa pri otrocih v predšolskem obdobju. Ključno vlogo pri tem ima primarna socializacija, torej otrokova družina in skrbniki. Rezultati različnih raziskav so dokazali, da ima prav družina največjo vlogo pri izoblikovanju posameznikovega glasbenega okusa.