Vokalna tehnika - Pičinin, Anamarija (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
Petje je pomemben del glasbenega življenja v osnovni šoli, saj združuje različne vidike, ki so ključni za glasbeni razvoj otrok. Razvoj pevskega glasu zahteva premišljeno uporabo vokalnih tehnik, s poudarkom na pravilni drži, dihanju in raziskovanju glasovne višine. Učitelji glasbe imajo pomembno vlogo pri uvajanju zgoraj navedenih tehnik v sam pouk glasbe. Pravilne tehnike ne le izboljšujejo kakovost petja, temveč tudi zmanjšujejo tveganje za poškodbo glasilk, ki se vse pogosteje kažejo v sodobnem načinu življenjskega sloga. Kljub pomembnosti teh tehnik pa je raziskava (Shamsiev, 2023) pokazala, da se mnogi učitelji počutijo neustrezno usposobljene za vključevanje vokalnih in dihalnih vaj v razredu. To izpostavlja potrebo po dodatnem strokovnem izobraževanju in podpori, ki bi učiteljem omogočila varnejše in učinkovitejše izvajanje teh aktivnosti v okviru pouka glasbe.