Vprašanja za poglobljen razmislek in izboljšanje poučevanja glasbene umetnosti (dodatek k poglavjem 20−29) - Kovačič, Bojan (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
Poglavje ponuja nabor vprašanj, ki temeljijo na vsebini desetih poglavij monografije (poglavja 20−29): Načini uporabe glasbe in bas kitare pri pouku, Razvoj posluha in glasbenih sposobnosti, Ljudski plesi kot sredstvo za spoznavanje kulture, Razvoj motoričnih sposobnosti skozi ples, Gibanje ob glasbi, Uporaba Orffovih inštrumentov pri pouku glasbene umetnosti, Ustvarjanje z Orffovimi glasbili, Poslušanje klasične glasbe, Poslušanje glasbe kot orodje za sprostitev in koncentracijo in Glasbene preference učencev. Vprašanja so razvrščena v štiri sklope (načrtovanje pouka, izvajanje pouka, opazovanje in vrednotenje, izboljšave in nadaljnji razvoj) ter učiteljem in študentom omogočajo poglobljen razmislek o lastni pedagoški praksi.