Internacionalizacija Univerze v Mariboru – nekaj primerov akademskega sodelovanja v mednarodnem prostoru - Tominc, Polona; Presker, Robert; Kraljić, Mladen; Zurc, Joca; Rijavec, Vesna; Krivograd, Jelena; Žnidaršič Mohorič, Anja; Gorjanc, Petra; Šprajc, Polona; Areh, Igor (50 let Univerze v Mariboru: Pol stoletja znanja in raziskovanja, 2025)
Poglavje o internacionalizaciji na Univerzi v Mariboru obravnava ključne strategije in dosežke v mednarodnem sodelovanju univerze skozi desetletja. Poudarja prehod od prvih korakov v mednarodni akademski svet do razvoja robustnih programov, kot sta Erasmus in CEEPUS, ki so povečali mednarodno mobilnost študentov in zaposlenih. Univerza se osredotoča na vključevanje tujih študentov in razvijanje študijskih programov v tujih jezikih, s čimer krepi svojo globalno prisotnost. Univerza krepi internacionalizacijo na vseh področjih svojega delovanja, kar prispeva k povečevanju njene akademske odličnosti. Strategija internacionalizacije, ki temelji na vključevanju medkulturnih vsebin v kurikulum in izboljšanju digitalne mobilnosti, omogoča Univerzi v Mariboru, da ostaja konkurenčna in relevantna v dinamičnem globalnem visokošolskem izobraževalnem in raziskovalnem prostoru.