Priporočila za implementacijo standardov - Florjančič, Viktorija; Kukanja Gabrijelčič, Mojca (Razvoj standarda kombiniranega poučevanja v Sloveniji, 2025)
Tretje poglavje podaja konkretna priporočila za implementacijo standardov kombiniranega izobraževanja v slovensko visokošolsko prakso. Izpostavlja usklajenost z evropskimi priporočili ter jih prilagaja slovenskim razmeram. Priporočila so razdeljena na organizacijsko in pedagoško-didaktično raven. Organizacijska priporočila vključujejo institucionalni okvir, infrastrukturo, podporo zaposlenim in študentom ter mehanizme kakovosti. Pedagoška priporočila zajemajo načrtovanje in izvedbo predmetov, preverjanje znanja in študentsko podporo. Ključna ideja poglavja je, da mora biti implementacija celostna, sistematična in trajnostna, pri čemer so pomembni sodelovanje vseh deležnikov, strokovna usposobljenost izvajalcev in prilagajanje lokalnemu kontekstu. Poudarjena je tudi potreba po spremljanju učinkov uvajanja standardov na kakovost študija.