Upravljanje ustvarjalnih in nekonvencionalnih talentov - Brelih, Eli; Vukovič, Goran (Izzivi managementa talentov, 2025)
Osebni talent se lahko skozi čas manifestira na različne načine in prav zato pripisujemo velik pomen upravljanju lastnega talenta ali talentov. V poglavju obravnavamo pot razvijanja osebnega talenta posameznika, ki se je prelevila v poslovno priložnost. Na podlagi interdisciplinarnih vpogledov iz umetnosti in upravljanja talentov ponujamo razumevanje presečišča osebnega talenta in poslovnega razvoja. Prikazujemo vpogled družine v doživljanje in prepoznavanje otrokovih talentov, njihovo negovanje in razvijanje ter to, kako so se ti kasneje manifestirali v drugačno smer umetnosti, ki je postala odlična poslovna priložnost. Skozi osebno pripoved smo raziskovali prehod od risanja k tetoviranju in osvetljevali procese, vplive in motivacije, ki so oblikovali omenjeno evolucijo. V študiji primera poudarjamo interakcijo med prirojenim talentom, družinskim vplivom in osebno strastjo pri spodbujanju umetniške rasti in diverzifikacije.