Razvoj talentov skozi timsko delo v študijskem okolju - Civić, Aila; Kremsar, Sara; Marič, Miha (Izzivi managementa talentov, 2025)
Ena ključnih veščin, ki jih študenti razvijejo med študijem, je timsko delo. Ta pristop omogoča odkrivanje in razvijanje talentov, kar prispeva k boljšemu sodelovanju ter uporabi pridobljenih znanj v praksi. Talenti so pogosto prirojeni, vendar jih je mogoče razvijati z izkušnjami. Pogosto jih študenti odkrijejo šele, ko se soočijo z različnimi vlogami v timu, ki se razporedijo glede na njihove sposobnosti in močna področja. Raziskava, ki je zajela 65 študentov, je pokazala, da se timska dinamika pojavlja od občasno do pogosto, pri čemer študenti povprečno namenijo 5,2 ure tedensko timskemu delu. Kot ključne kriterije za oblikovanje timov so izpostavili sposobnosti in osebnostne lastnosti članov. Med glavnimi prednostmi timskega dela so navedli razvoj vodstvenih in komunikacijskih veščin ter učinkovitejše odločanje. Najpogostejše slabosti so neenakomerna porazdelitev nalog, nesoglasja in slaba organizacija dela. Za najučinkovitejše pristope k timskemu delu so prepoznali mentorstvo in sodelovanje s podjetji.