Introduction to the Computer Simulations: Script - Novak, Nejc; Borovinšek, Matej; Vesenjak, Matej; Ren, Zoran (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2024)
Uvod v računalniške simulacije: Skripta. Skripta z naslovom „Uvod v računalniške simulacije“ je namenjena kot študijski pripomoček pri predavanjih predmetov Inženirske računalniške simulacije za tuje študente Univerze v Mariboru in študente Univerze Kumamoto, Japonska na področju inženirskih računalniških simulacij. Vsebuje razlago celotne snovi, ki jo morajo študenti usvojiti pri teh predmetih in je skladen z učnim načrtom omenjenega predmeta. Podane so osnove računalniških simulacij na osnovi metode končnih elementov od teoretičnih osnov do postopne priprave enostavnih računskih modelov v programskem paketu PrePoMax.