8th FEB International Scientific Conference: Challenges in the Turbulent Economic Environment and Organizations’ Sustainable Development (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2024)
8. mednarodna znanstvena konferenca: Izzivi v turbulentnem gospodarskem okolju in trajnostni razvoj organizacij. Zbornik 8. mednarodne znanstvene konference, v organizaciji Ekonomsko-poslovne fakultete, Univerze v Mariboru, z naslovom »Challenges in the turbulent economic environment and organizations’ sustainable development« predstavlja raziskave in ugotovitve glede izzivov, s katerimi se soočajo podjetja in druge organizacije v nepredvidljivem gospodarskem okolju, ter prizadevanja za trajnostni razvoj le-teh. Priznani Evropski avtorji obravnavajo vplive globalnih ekonomskih nihanj na delovanje in poslovanje podjetij in drugih organizacij ter poudarjajo pomen prilagodljivosti in inovativnosti le-teh pri spopadanju s temi izzivi. Poleg tega avtorji poudarjajo tudi pomen trajnostnega razvoja kot ključnega dejavnika za dolgoročni uspeh podjetij ter predstavljajo strategije za njegovo učinkovito izvajanje. Skozi analize primerov in študije primerov avtorji razkrivajo ključne dejavnike, ki vplivajo na uspeh podjetij in drugih organizacij v turbulentnem gospodarskem okolju, ter ponujajo smernice za oblikovanje odzivnih in trajnostno usmerjenih poslovnih modelov.