Varnost v lokalnih skupnostih – multidisciplinarne perspektive (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2024)
Pričujoča knjiga o multidisciplinarnih perspektivah varnosti v lokalnih okoljih predstavlja delo raziskovalcev programske skupine Varnost v lokalnih skupnostih – primerjava ruralnih in urbanih okolij (2019–2024). Knjiga obsega pet delov, in sicer o delu programske skupine ter večdisciplinarnosti in večperspektivnosti varnosti v lokalnih okoljih, urbanih in ruralnih perspektivah varnosti, policijski in redarstveni dejavnosti ter deležnikih na področju zagotavljanja varnosti v lokalnih okoljih, multikulturnosti in odzivanju na varnostna tveganja ter kibernetski varnosti v lokalnih skupnostih. Prispevki obravnavajo naslednje teme: raziskovanje varnosti, nacionalno in človekovo varnost, javno mnenje o varnosti, družbene vezi in solidarnost, ruralno kriminologijo, občutke varnosti, mladoletniško prestopništvo, samozaznavo legitimnosti policistov, uspešnost policije, organizacijo občinskih redarstev in sodelovanje redarstev z drugimi subjekti varnosti, romsko tematiko, vigilantske skupine, kibernetsko varnost in prekrške zoper javni red in mir na internetu.