20th European Meeting on Supercritical Fluids: Book of Abstracts (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2024)
20. Evropsko srečanje o nadkritičnih tekočinah: Knjiga izvlečkov. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru je gostila 20. Evropsko srečanje o nadkritičnih tekočinah (EMSF 2024), ki je potekalo od 26. do 29. maja 2024 v Mariboru, Slovenija. EMSF 2024 je skupno srečanje Mednarodnega združenja za napredek madkritičnih tekočin (ISASF) in Evropske zveze za kemijsko inženirstvo (EFCE) za visokotlačno tehnologijo (WP HPT), dogodek št. 807. Ta simpozij je bil odlična priložnost, da se inženirji, kemiki, fiziki, živilski tehnologi in biologi srečajo in razpravljajo o novih idejah, pregledajo trenutne izzive, predstavijo možne rešitve in opredelijo prihodnja vprašanja, povezana z visokotlačnimi tehnologijami in nadkritičnimi tekočinami. Cilj srečanja je bil poglobiti povezave med raziskovalci, vzpostaviti nove stike ter spodbujati sinergije in partnerstva med raziskovalci. Na simpoziju so bili predstavljeni najnovejši dosežki na področju visokotlačnih procesnih tehnologij, ki lahko prispevajo k nadaljnjemu razvoju področja.