7th International Conference on Technologies & Business Models for Circular Economy: Conference Proceedings - Harth, Florian; Hočevar, Brigita; Grilc, Miha; Likozar, Blaž; Horvat, Barbara; Tesovnik, Anže; Mušič, Branka; Tominc, Sara; Karlovits, Mirica; Likozar, Blaž; Novak, Uroš; Kokol, Nino; et al. (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
7. mednarodna konferenca o tehnologijah in poslovnih modelih za krožno gospodarstvo: zbornik konference. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru je v sodelovanju s Strateško razvojno-inovacijskim partnerstvom – Mreže za prehod v krožno gospodarstvo (SRIP – Krožno gospodarstvo), s katerim upravlja Štajerska gospodarska zbornica, organizirala 7. mednarodno znanstvenoraziskovalno, strokovno in razvojno konferenco Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo (Technologies & Business Models for Circular Economy; TBMCE), ki je potekala od 4. do 6. septembra 2024 v Grand hotelu Bernardin. Teme TBMCE 2024 so zajemale aktualna vprašanja tehnološkega razvoja in odgovornosti družbe na njeni razvojni poti k bolj odgovornemu, krožnemu ravnanju z viri. Konferenčni program je vključeval okroglo mizo z naslovom Prehod v krožno gospodarstvo v Jugovzhodni Evropi, 5 panelnih diskusij, plenarno in 2 uvodni predavanji, ustna predavanja in predstavitve v obliki posterjev. Dogodek je potekal pod pokroviteljstvom Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj. Kot soorganizatorji so se nam pridružili EIT RawMaterials RIS središča Adria in SPIRIT Slovenija ter Pomurski tehnološki park v sklopu projektov GREENE 4.0 in CI-Hub.