Celostna ocena duševnega zdravja in klinično odločanje v napredni zdravstveni negi - Cilar Budler, Leona; Čuček Trifkovič, Klavdija (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
Publikacija Celostna ocena duševnega zdravja in klinično odločanje v napredni zdravstveni negi obravnava ključne vidike ocenjevanja duševnega zdravja in proces kliničnega odločanja v zdravstveni negi. Poudarek je na uporabi strukturiranih metod, standardiziranih orodij in interdisciplinarnega pristopa pri obravnavi pacientov z duševnimi težavami. Obravnava specifične skupine, vključno z otroki, mladostniki in ranljivimi populacijami, ter ponuja smernice za napredno zdravstveno nego. Cilj publikacije je izboljšati kompetence zdravstvenih delavcev pri prepoznavanju, ocenjevanju in intervenciji v duševnem zdravju ter podpreti proces kliničnega odločanja. Publikacija je namenjena strokovnjakom v zdravstveni negi, ki želijo poglobiti svoje znanje in razviti celostni pristop k duševnemu zdravju pacientov.