Biologija celice: Navodila za laboratorijske vaje za študente študijskega programa Farmacija - Dariš, Barbara; Lipovšek, Saška (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
Delo je zbirka laboratorijskih vaj pri predmetu Biologija celice študijskega programa Farmacija. Glevne teme so preučevanje značilnosti človeških celic s svetlobnim mikroskopom, histološke in histokemijske metode za analizo človeških celic, ultrastruktura celice, biosintetska in sekrecijska pot, citoskelet in medceličnina ter primeri celic s specifično funkcijo. Zgradba izbranega tipa celice omogoča specifično delovanje te celice. Študenti bi naj razumeli to povezanost zgradbe in delovanja, ki jo lahko prepoznamo na ravni tako celic kot tudi tkiv. Slednje omogoča bolj celostno razumevanje delovanja organov in organskih sistemov.