Šport: prostor brez meja: Priročnik za vključevanje otrok s posebnimi potrebami v društvene športne dejavnosti in izvajanje vključujoče/inkluzivne športne vadbe - Maver, Nuša (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
Priročnik za vključevanje otrok s posebnimi potrebami v športne dejavnosti in izvajanje vključujoče/inkluzivne športne vadbe je namenjen učiteljem, trenerjem, športnim društvom in organizacijam, ki želijo šport približati čim širši populaciji mladih. Ponuja celovit vpogled v inkluzivno športno vadbo ter vključuje strategije, orodja in praktične smernice za prilagajanje gibalne/športne dejavnosti vadečim z različnimi značilnostmi in potrebami. Prvi del priročnika je namenjen inkluzivni paradigmi, ki predstavlja izhodišče za uspešno izvajanje inkluzivne gibalne/športne dejavnosti, medtem ko so v drugem delu priročnika zapisane smernice za delo s posamezno skupino otrok s posebnimi potrebami ter prilagoditve, ki jih je smiselno izvajati med vadbenim procesom in se nanašajo na okolje, opremo in pripomočke, vsebine ter načine izvajanja trenažnega procesa. Namen priročnika je opolnomočiti trenerje in učitelje športne vzgoje za uspešno izvajanje vključujočih športnih dejavnosti ter prispevati k povečanju števila ponudnikov segregirane, integrirane in inkluzivne športne vadbe.