Sorte vinske trte v tradicionalnih vinogradih na slovenskem Štajerskem - Vršič, Stanko (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2026)
Jedro tega dela o ampelografiji se osredotoča na opis (»grafijo«) vseh trt (»ampelov«) Slovenske Štajerske, pri čemer jih skrbno kategorizira glede na stopnjo zgodovinske razširjenosti ali redkosti, vse do dragocenih avtohtonih divjih trt. Njen rezultat pa je seveda zelo koristen za raznoliko bralstvo, ki zajema predvsem vinogradnike, študente, trsničarje, enologe, vinogradniške tehnike, žlahtnitelje, raziskovalce, zgodovinarje in amaterje!