Conference Proceedings / 24. Conference Corporate Entities at the Market and European Dimensions (May 19th - 21th, Portorož, Slovenia) (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2016)
Konferenčni zbornik / 24. Konferenca: Gospodarski Subjekti na trgu in evropske dimenzije, (May 19th - 21th, Portorož, Slovenia). Knjiga je zbirka prispevkov, predstavljena na 24. tradicionalni konferenci Korporativne osebe na trgu in evropskih razsežnostih, ki sta jo od 19. do 21. maja 2016 v Portorožu v Sloveniji organizirala Inštitut za trgovinsko pravo Maribor in Pravna fakulteta Univerze v Mariboru in ki ga je sofinancirala Evropska komisija. Dodana vrednost letošnje konference so bila mednarodna zasedanja, ki so zbrala mednarodno priznane strokovnjake iz Slovenije in tujine v razpravi o nekaterih odprtih vprašanjih na področju čezmejnih sporov, povezanih z izvajanjem uredbe Bruselj I (prenovitev). Najbolj sporne in zanimive teme, o katerih je bilo govora na konferenci, so bile pripravljene in objavljene v zborniku konference z namenom omogočiti dostop do nekaterih ustreznih zaključkov širši javnosti in upati, da bodo motivirali druge strokovnjake na tem področju raziskav, da se pridružijo razprava na prihodnjih konferencah.