Vodenje sistemov klimatizacije - Avsec, Jurij; Novosel, Urška (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2017)
Knjiga obsega teoretične razlage in naloge iz termodinamike vlažnega zraka. Še posebej velik poudarek v knjigi je na procesih z vlažnim zrakom in procesih v hladilnem stolpu. V knjigi je tudi poglavje o toplotnih črpalkah. V predstavljeni knjigi smo obdelali tako nizkotemperaturne, kot tudi industrijske toplotne črpalke. Vsako poglavje v knjigi je razdeljeno na dva dela, in sicer kratka teoretična razlaga, nato sledijo naloge z rešitvami. Predstavljeno skripto sva napisala študentom za študij pri predmetu Vodenje sistemov klimatizacije in strokovnjakom v energetiki.