Psihologija za varnostno področje - Areh, Igor (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2017)
Knjiga je namenjena predvsem študentom Fakultete za varnostne vede. Z njeno pomočjo se lahko seznanijo z osnovami psihologije in uporabno vrednostjo psiholoških spoznanj na področju varnosti. Knjiga je zato informativna tudi za različne varnostne strokovnjake. V njej so na kratko predstavljene glavne smeri znotraj forenzične psihologije, pomen in vloga občutenja ter organizacije zaznav, osnovni mehanizmi oblikovanja vedenja, kognitivni, čustveni in motivacijski procesi, teoretični temelji osebnosti in socialne psihologije. Najbolj obsežno in podrobno je poglavje o delovanju spomina, ki je predstavljeno v kontekstu pričanja očividcev. Večina predstavljenih tem je dopolnjenih s temami prometne in forenzične psihologije.