Ljubljana - Leoben Graph Theory Seminar: Maribor, 13.-15. September, 2017 Book of Abstracts (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2017)
Seminar Ljubljana - Leoben s področja teorije grafov: Maribor, 13. - 15. september 2017 : zbornik povzetkov. Knjižica vsebuje povzetke predavanj, ki so bili predstavljeni na 30. seminarju Ljubljana-Leoben s podrocja teorije grafov. Seminar je potekal na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Mariboru med 13. in 15. septembrom 2017. Seminar je privabil vec kot 30 udeležencev iz osmih držav. Udeleženci so raziskovalci, ki pokrivajo razlicna podrocja teorije grafov. Teme predavanj obsegajo veliko podrocij sodobne teorije grafov, predvsem razlicne tipe barvanj grafov (b-barvanja, pakirna barvanja, barvanja povezav), dominacije na grafih (mavricna dominacija, Grundyjeva dominacija, varne množice na grafih), razlikovalne probleme, algebraicno teorijo grafov, algoritme na grafih, kemijsko teorijo grafov, pokritja, prirejanja in klasicne ekstremalne probleme. Knjižica poleg povzetkov štirih vabljenih predavateljev (Csilla Bujtás, Premysl Holub, Jakub Przybyło, Zsolt Tuza), vsebuje tudi 18 drugih povzetkov, ki so bili predstavljeni na seminarju.