Tourism and Development 2017: Active & Sports Tourism: Feel the Freedom of the Water: Knjiga povzetkov (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2017)
Turizem in razvoj 2017: Aktivni in športni turizem: Občuti svobodo vode. Pod naslovom Turizem in razvoj 2017 - aktivni in športni turizem: občuti svobodo vode je bila izvedena 4. mednarodna znanstvena konferenca, ki jo organizirajo tri partnerske fakulete, Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, Fakulteta za šport in turizem Univerza Educons iz Novega Sada in Poslovna šola Libertas iz Zagreba. Pričujoči zbornik razširjenih povzetkov predstavlja bogat nabor več kot 25 različnih prispevkov v okviru treh opredeljenih tematik, ki so bile obravnavane na konferenci. Uvodni del predstavljajo krajše misli vabljenih predavateljev, ki so vsak zase ponudili izhodišča in naslovili ključne dileme posameznega sklopa. Prvi sklop tako predstavljajo razširjeni povzetki s področja aktivnega turizma, ki obravnavajo raznolike vidike aktivnega preživljanja prostega časa, ki se v turizmu postavlja vse bolj v ospredje. Drugi tematski sklop zaobjema razširjene povzetke na temo športnega turizma, specifične vrste turizma, ki se ob rasti obiska športnih prireditev na eni strani in športnega udejstvovanja posameznikov na drugi strani, pospešeno razvija. V zadnji tretji tematski sklop pa so vključeni razširjeni povzetki prispevkov o dostopnem turizmu, danes prav tako vedno bolj pomembnem področju, ki izhaja iz načel zagotavljanja enakih možnosti in spodbujanja socialne vključenosti v turizmu. Vsi prispevki podajajo raziskovalne poglede na izbrane tematike in dopolnjujejo znanstveni spekter turizma na posameznih področjih.