Studies in Pedagogy – Traces of the Past and Future Prospects: Book of Abstracts / International Conference, Maribor, 26.-27. 10. 2017 (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2018)
Študij pedagogike – sledi preteklosti in izzivi prihodnosti: zbornik povzetkov / mednarodna konferenca, Maribor, 26.-27. 10. 2017. 1986 je leto, ko je Pedagoška akademija na Univerzi v Mariboru prerasla v Pedagoško fakulteto. Vzporedno je zorela ambicija, da se tudi v Mariboru konstituira študijski program pedagogika. Ta ambicija je bila realizirana leta 1997, ko so se na tedanjo Pedagoško fakulteto vpisali prvi študenti dvopredmetnega študijskega programa Pedagogika in … Po razpadu nekdanje Pedagoške fakultete (leta 2006) se je Oddelek organizacijsko priključil novoustanovljeni Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru in letos program študija pedagogike praznuje dvajseto obletnico. Ob tej priložnosti je Oddelek za pedagogiko na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru 26. in 27. 10 2017 organiziral simpozij z naslovom Študij pedagogike – sledi preteklosti in izzivi prihodnosti na katerega so bili povabljeni bivši in aktualni študenti doktorskega programa, sodelavci oddelka in kolegi iz sorodnih študijskih programov iz držav bivše Jugoslavije. Njihovi referati so v obliki povzetkov predstavljeni v tej knjigi.