Kibernetski kriminal: kazniva dejanja in kazenskopravna analiza - Šepec, Miha (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2018)
Monografija predstavlja celovito kazenskopravno analizo kaznivih dejanj kibernetska kriminala. Ta kazniva dejanja se vršijo s pomočjo ali zoper informacijske sisteme, prav tako pa poznamo tudi kazniva dejanja povezana z vsebino. V delu uporabljamo kazenskopravno metodo preučevanja in analiziramo kazniva dejanja z vidika kazenskopravne dogmatike. Osrednji del monografije predstavlja analiza pojavnih oblik kaznivih dejanj s predstavitvijo sodobnih trendov kibernetskega kriminala in pravnih problemov, ki se pojavljajo v kazenskem pravu. Namen monografije je podrobna preučitev razvoja, trendov, posebnosti in dilem pojavnih oblik kaznivih ravnanj kibernetskega kriminala ter podati rešitve in usmeritve za boljšo obravnavo teh dejanj v teoriji in praksi. Obenem pa bomo podali tudi rešitve, kako naj se kazensko pravo sooča z vedno novejšimi in zahtevnejšimi pojavnimi oblikami kaznivih dejanj kibernetskega kriminala.