Digital Transformation: Meeting the Challenges: conference proceedings / 31st Bled eConference, June 17 - 20, 2018, Bled, Slovenia (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2018)
Digitalna preobrazba: obvladovanje izzivov / 31. blejska e-konferenca, 17. - 20. junij, 2018, Bled, Slovenija. 31. blejska e-konferenca, ki jo organizira Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede, sooblikuje področje elektronskih interakcij od leta 1988. Z več kot 30 letno tradicijo velja za eno najstarejših in mednarodno priznanih konferenc na tem področju. Letošnja tema konference je namenjena digitalni preobrazbi in obvladovanju izzivov, ki jih le-ta prinaša. Razvoj digitalnih tehnologij in rešitev sta pomembno vplivala na poslovanje in tudi na življenje posameznika. Digitalna ekonomija zahteva preobrazbo poslovnega okolja, državne uprave, šolskega sistema in družbe nasploh. Obenem zahteva ustrezne strategije in politike, ki bodo omogočile čezmejno in globalno poslovanje. V okviru letošnje konference obravnavamo različne vidike digitalne preobrazbe ter organizacijam ponujamo usmeritve za uspešno digitalno preobrazbo. Tematike, vključene v zbornik obsegajo: digitalno preobrazbo, inoviranje poslovnih modelov, tehnologijo veriženja blokov, družbene medije, masovne podatke, podatkovno znanost in sisteme za podporo odločanju, e-zdravje, digitalno dobro počutje, nove rešitve in organizacijske modele, nove pristope in primere na področju izobraževanja v digitalni ekonomiji.