Elektromagnetno polje: učbenik za študente fizike na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru - Ambrožič, Milan; Tkalec, Uroš; Kralj, Samo (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2019)
Učbenik Elektromagnetno polje je namenjen predvsem študentom fizike na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru. Pokriva vso snov iz elektromagnetizma in je konceptualno razdeljen v dva glavna dela: za nižji in višji nivo zahtevnosti. Prvi del bo najbolj koristil študentom prve stopnje pri predmetu Elektromagnetizem, drugi del pa študentom druge stopnje pri izbirnem predmetu Elektromagnetno polje. Marsikje, npr. pri elektrostatiki, je snov v drugem delu knjige dopolnitev in precej zahtevnejša nadgraditev snovi iz prvega dela. Učbenik ni namenjen prvenstveno računskim vajam, zato priporočamo, da študenti poiščejo še drugo učno gradivo, npr. s številnimi rešenimi problemi. Vseeno pa je za osnovo tudi v tej knjigi razen teorije podanih 50 računskih zgledov s celotnimi računskimi postopki.