Teaching Methods for Economics and Business Sciences: Book of Abstracts of the 3rd International Scientific Conference (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2019)
Učne metode za ekonomske in poslovne vede: knjiga povzetkov 3. mednarodne znanstvene konference. Izobraževalne ustanove so pomembni akterji napredka družbe in blaginje njenih članov. Visokošolske izobraževalne ustanove morajo zagotavljati najzahtevnejšo dodano vrednost k osebnostnemu in strokovnemu razvoju posameznikov. Svoje zaposlene morajo spodbujati k izpolnitvi tega odgovornega poslanstva. Poslovodstva teh ustanov morajo v zvezi s tem predstavljati vzor. Zaradi globalizacije in njenih ekonomskih, družbenih, tehnoloških in ekoloških posledic, so se okoliščine in zahteve delovnih mest enaindvajsetega stoletja preoblikovale. Sodobna delovna okolja nagrajujejo ljudi z vseobsežnimi kompetencami, kot so sposobnost za prepoznavanje različnih pogledov, kritično razmišljanje, kreativnost in spoštljivo sodelovanje v različnih vrstah družbenih skupin. Visokošolske izobraževalne ustanove za ekonomijo in poslovanje, katerih raziskovalna področja so povezana z več poddisciplinami družbenih ved, so še posebej močno odgovorne, da najbolje motivirajo in pripravijo svoje študente za reševanje večplastnih problemov, ki posegajo na različna področja. Ta publikacija zajema povzetke prispevkov o različnih novih pogledih na izzive oblikovanja sodobnih visokošolskih učnih okolij. Verjamem, da bo sprožila radovednost bralcev in spodbudila akademike k začetku ali nadgradnji raziskovanja na tem področju s ciljem prizadevanj za ne samo bolj napredne, temveč tudi za bolj družbeno odgovorne in srečne družbe.