Razvoj i aktualne tendencije pedagogije i školstva na području nekadašnje Jugoslavije (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2020)
Razvoj in aktualne tendence pedagogike in šolstva na področju nekdanje Jugoslavije. Mineva skoraj deset let, odkar je Oddelek za pedagogiko Filozofske fakultete Univerze v Mariboru dal pobudo za projektno sodelovanje na področju primerjalne pedagogike ter zgodovine pedagoških idej in šolstva v regiji. Formirala se je skupina znanstvenikov iz držav bivše Jugoslavije (žal nismo uspeli vključiti tudi Kosova), ki je v teh letih izvedla več skupnih projektov. Pričujoča monografija prinaša analize treh tematskih sklopov: 1. razvoj izobraževanja učiteljev na področju bivše Jugoslavije; 2. šolstvo in pedagogika v času socializma v bivši Jugoslaviji; 3. pedagogika v bivši Jugoslaviji med preteklostjo in sedanjostjo. Gre za besedila, ki so bila predstavljena na simpozijih in objavljena v angleškem in slovenskem jeziku. Prevod v hrvaški jezik naj bi zagotovil široko dostopnost strokovni javnosti ter študentkam in študentom v pedagoških študijskih programih na univerzah v državah bivše Jugoslavije.