Dodajalna izdelava : Od hitre izdelave prototipov do 3D tiskane inovacije - Drstvenšek , Igor; Brajlih, Tomaž (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2020)
Učbenik opisuje dodajalno izdelavo in njene lastnosti kot najnovejše področje proizvodnih tehnologij. Razloženo je osnovno načelo delovanja dodajalnih tehnologij in področja njihove uporabe. Pojasnjene so tehnološke posebnosti posameznih vrst dodajalnih tehnologij in značilnosti konstruiranja za dodajalno izdelavo. Skozi oblikovalski vidik konstruiranja za dodajalno izdelavo spoznamo bistvene značilnosti novega tehnološkega postopka in njihov vpliv na industrijski proces. Hitra izdelava orodij je področje, ki je v preteklosti služilo kot vmesna stopnja med izdelavo prototipa z dodajalnimi tehnologijami in pred serijsko izdelavo končnega izdelka. Učbenik pa predstavlja možnosti, ki jih te tehnologije danes nudijo v orodjarstvu. Za uspešno uporabo dodajalne izdelave v industriji je bistvena njena gospodarnost, zato je nadaljevanje učbenika posvečeno ugotavljanju storilnosti in natančnosti dodajalne izdelave. Poglavje o gospodarnosti predstavlja novo in patentirano metodo računanja storilnosti naprav, ki upošteva tako oblikovno zapletenost izdelka kot prostorsko izkoriščenost naprav za dodajalno izdelavo in s tem predstavlja novost na tem znanstvenem področju.