Multifunkcionalnost v oblikovanju: Zbrano gradivo - Šterman, Sonja; Stjepanović, Zoran (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2020)
Zbrano gradivo podaja osnovna znanja o multifunkcionalnosti v oblikovanju. V prvem poglavju je predstavljeno področje multifunkcionalnosti v različnih kontekstih, ki vplivajo na kakovost življenja, se prilagajajo ekološkim standardom in individualnim potrebam ter so interaktivni z novimi mediji in tehnologijami. Naslednje poglavje obravnava primere multifunkcionalnosti v oblikovanju uporabnih in tehničnih izdelkov, ki so že prepoznani in širše uporabljeni, ali pa na različnih natečajih nagrajeni primeri multifunkcionanih rešitev, ki obetajo uporabo v prihodnje. Poglavje zajema tudi multifunkcionalnost in nove tehnologije, ter primere s področja oblikovanja tekstilij, oblačil in dodatkov, ki z naprednimi tehnologijami dobivajo pomembne razsežnosti sodobnih izdelkov. V tretjem poglavju so izpostavljeni ustvarjalni postopki za kreativno snovanje idej, ki z različnimi pristopi in prenosljivimi oblikami in funkcijami ustvarijo nove kreativne rešitve. Primeri so predstavljeni v kontekstu podanih nalog, ki spodbujajo k razvoju kreativnosti.