2nd International Conference on Technologies & Business Models for Circular Economy: Conference Proceedings (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2020)
2. mednarodna konferenca Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo (Zbornik referatov). Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru je organizirala 2. mednarodno strokovno/znanstveno konferenco Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo (Technologies & Business Models for Circular Economy; TBMCE), ki je potekala od 24. do 25. oktobra 2019 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. TBMCE 2019 je bila namenjena predstavitvi konceptov krožnega gospodarstva in tehnologij ter metodologij, ki prispevajo k preusmeritvi gospodarskih subjektov in družbe kot celote k bolj odgovornemu, tj. krožnemu ravnanju z viri. V zborniku so predstavljeni prispevki s tem konference, ki so bile: trajnostna energija, biomasa in alternativne surovine, krožni poslovni modeli, sekundarne surovine in funkcionalni materiali, IKT v krožnem gospodarstvu, procesi in tehnologije. Konferenca je potekala pod pokroviteljstvom Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.