Nozioni di base della lingua italiana per il settore del turismo - Kompara Lukančič, Mojca (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2020)
Osnove italijanskega jezika za področje turizma: Druga izdaja. Strokovna monografija Osnove italijanskega jezika za področje turizma - Druga izdaja predstavlja odlično osnovo za vse, ki delujejo na področju turizma in uporabljajo italijanski jezik. Monografija vključuje 5 področij in 34 enot, ki bralcu ponujajo tako teoretične pojme kot tudi njihovo uporabo v jeziku turizma. Bralec ima možnost obogatiti svoj besedni zaklad zahvaljujoč avtentičnim besedilom različnih podpodročij, kot so hotelirstvo, gostinstvo, turistične destinacije, gastronomija in vinarstvo, wellness in selfness. Obravnavane teme niso omejene izključno na turistični sektor, ampak vključujejo tudi kulturne koncepte, ki zajemajo multidisciplinarna in multikulturna stališča, bralcu pa nudijo popoln vpogled v osnove italijanskega jezika za potrebe turizma. 1. ponatis 2. izdaje - COBISS.SI ID: 108713987