Hipoterapevtski tim in kompetence - Vukovič, Goran; Werber, Borut; Lambić, Ana; Jerin, Matija; Medved, Tilen; Breznikar, Tilen; Polner, Nikita; Lauko, Lina; Podobnik, Metka; Šabec , Ana; Cerkovnik , Pia; Ramšak, Špela; et al. (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2020)
Hipoterapija je oblika fizioterapije, ki vključuje uporabo konja kot terapevtskega orodja za učinkovito zdravljenje pacienta, kjer ritem hoje konja s svojim tridimenzionalnim gibanjem nenehno spodbuja pacientovo ravnovesje in pravilno telesno držo. Problemsko stanje nastane pri splošnem poznavanju in razširjenosti hipoterapije v Sloveniji. Za potrebe raziskave smo uporabili kombinacijo raziskovalnih pristopov. Začeli smo s kritičnim pregledom sekundarnih virov literature in z metodo sinteze pripravili pregled področja, katerega smo nadgradili s kvalitativnim pristopom, v katerem smo, skozi intervjuje ter pogovore s strokovnjaki iz okolja, izoblikovali številne modele, za celostno predstavitev hipoterapije, in sicer bogato sliko hipoterapije, poslovni model, organigram procesov, ipd.