Modeliranje, analiza, sinteza in realizacija regulacijskih sistemov - Ritonja, Jožef (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2020)
Učbenik obravnava vse faze v izdelavi regulacijskih sitemov. Najprej temeljito predstavi metode določitve matematičnih modelov. Pokazane so metode za analizo izpeljanih matematičnih modelov. Na osnovi pridobljenih znanj je narejena sinteza regulacijskih sistemov. Pokazana je realizacija diskretnih regulacijskih sistemov.