Mehanika II - Kegl, Marko; Vesenjak, Matej; Harl, Boštjan (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2020)
Učbenik obravnava osnove kinematike in dinamike masnih delcev ter trdnih togih teles. Najprej so obravnavani načini opisovanja gibanja delca in telesa. Temu sledi definicija in vpeljava osnovnih in nato še splošnih zakonov dinamike. Poglavje se zaključuje z predstavitvijo mehanskih zakonov o delu in energiji. V drugem delu učbenika so obravnavana najbolj zanimiva bolj specializirana področja, ki ločeno obravnavajo trke, mehanska nihanja ter osnove analitične mehanike.