Strategija Univerze v Mariboru 2021–2030 / Strategy of the University of Maribor 2021–2030 - v Mariboru, Univerza (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2021)
Knjiga se lahko bere iz obeh strani. Z ene strani v slovenskem jeziku, z druge strani v angleškem jeziku. Strategija Univerze v Mariboru v svojih ciljih zasleduje vključujoč, inovativen in povezan visokošolski prostor, ki bo usposabljal aktivne, kritične in odgovorne državljane, zagotavljal kakovost izobraževanja in raziskovanja, akademsko intergriteto in skrbel za trajnostni razvoj družbe. Poudarja pomen svobode raziskovanja in institucionalne avtonomije, razvoj vseživljenjskega učenja, digitalizacije in zelene infrastrukture. S tem sledi usmeritvam Rimskega ministrskega komunikeja 2020 o razvoj visokega šolstva v Evropi, načelom Magna Charta Universitatum 2020 in nacionalnim strateškim dokumentom s področja visokega šolstva.