Conference European Investigation Order: Practical Dilemmas and Theoretical Considerations, Book of Extended Abstracts, 8. & 9. December 2020, online (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2021)
Evropski preiskovalni nalog: Praktični in teoretični izzivi, knjiga podaljšanih povzetkov, 8. in 9. december 2020, online. Publikacija vsebuje povzetke prispevkov, ki so bili predstavljeni na spletni konferenci »European Investigation Order – Practical Dilemmas and Theoretical Considerations«. Ta je potekala 8. In 9. Decembra 2020. Strokovnjaki iz prakse in akademiki iz več držav EU so izmenjali dobre prakse in razpravljali o pomanjkljivostih evropskega preiskovalnega naloga. Dogodek je bil izveden v okviru EU JUST projekta “European Investigation Order – Legal Analysis and Practical Dilemmas (EIP-LAPD)”, ki ga koordinira Univerza v Mariboru. Struktura publikacije v grobem sledi programu konference. V prvem delu je naslovljena prihodnost vzajemnega priznavanja in pravosodnega sodelovanja v kazenskih zadevah v EU. Drugi del bolj neposredno naslavlja problematiko, povezano z evropskim preiskovalnim nalogom. Predstavljene so tako teoretične kot praktične dileme. Nazadnje so povzeta tudi nekatera nacionalna poročila, ki so bila izdelana kot rezultat projekta EIO-LAPD.