Varnost in zanesljivost v okoljski tehniki - Marn, Jure; Fras, Matjaž; Iljaž, Jurij (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2021)
Delo predstavlja prvi pogled v varnostno kulturo, zlasti varnost in zanesljivost v okoljski tehniki in širše. Predstavljeni so osnovni koncepti kot so varnost, zanesljivost, tveganje, odpovedi, napake in osnovni mehanizmi za njihovo analizo kot so drevesa odpoved in drevesa dogodkov.