Osnove konstruiranja: Učbenik - Pehan, Stanislav; Glodež, Srečko; Kramberger, Janez (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2021)
V učbeniku so predstavljene teoretične osnove konstruiranja strojnih delov in elementov konstrukcij, ki so na posameznih mestih dopolnjene z nekaterimi praktičnimi primeri. Na začetku so pojasnjeni nekateri osnovni pojmi pri konstruiranju, v nadaljevanju pa so podrobno obravnavane posamezne stopnje konstruiranja (načrtovanje, koncipiranje, snovanje in razdelava), ki skupaj s splošnimi smernicami za konstruiranje in konstrukcijskimi materiali predstavljajo osrednji del učbenika. Na koncu so na kratko predstavljena še orodja pri konstruiranju in tehnična zakonodaja na področju konstruiranja. Učbenik je v osnovi namenjen študentom strojništva pri predmetih Osnove konstruiranje in Metodika konstruiranja, uporaben pa je tudi pri predmetih sorodnih vsebin. Ker je v učbeniku precej praktičnih zgledov, predstavlja koristen pripomoček tudi konstruktorjem pri konstruiranju v vsakdanji tehniški praksi.