Improving Frontline Responses to Domestic Violence in Europe (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2021)
Izboljšanje odzivanja prvih posredovalcev na težje oblike nasilja v družini v Evropi. Monografija o izboljšanju odzivanja prvih posredovalcev na težje oblike nasilja v družini v Evropi je namenjena odkrivanju vrzeli v sodelovanju prvih posredovalcev v primerih nasilja v družini in podajanju priporočil, orodij in skupnega usposabljanja za policijske organizacije, zdravstveno osebje in socialne delavce v Evropi. Cilj monografije je izboljšati integriran institucionalni odziv na težje oblike nasilja v družini. Skupno usposabljanje in ustrezna orodja za oceno tveganja bodo ustvarili zanko pozitivnih povratnih informacij med posameznimi deležniki, kar bo posredno vplivalo tudi na povečano stopnjo poročanja o nasilju policistom, zdravstvenemu osebju ali zaposlenim v socianem skrbstvu. IMPRODOVA | Improving Frontline Responses to High Impact Domestic Violence Projekt je sofinancirala Evropska skupnost iz evropskega raziskovalnega programa Obzorje 2020, št. pogodbe 787054.