Strengthening the Rule of Law in the EU: Conference Papers (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2016)
Krepitev pravne države v EU (Konferenčni prispevki). Kljub svoji majhnosti in omejenemu številu kadrov ima Pravna fakulteta Univerze v Mariboru skoraj četrt stoletne izkušnje s poučevanjem prava EU. Že dolgo pred vstopom Slovenije v EU so si profesorji in asistenti naše fakultete prizadevali razširiti študijski program prava EU med študenti in se prijavljati za nacionalne in evropske projekte, ki podpirajo učno in raziskovalno odličnost na področju evropskega prava. V tem pogledu so dejavnosti Jean Monnet igrale osrednjo vlogo pri približevanju vsebin prava EU našim študentom. Kljub temu pa naš trenutni projekt, projekt Jean Monnet 2015-2016, ne vključuje le študentov prava Univerze v Mariboru, temveč tudi študente širše regije Srednje in Jugovzhodne Evrope, pa tudi študente z drugih evropskih univerz, ki so jih ideja in cilji projekta pritegnili.