Mostni žerjavi v intralogistiki - Lerher, Tone (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
Učbenik obravnava transportne naprave za dviganje bremen v logistiki. Poleg kratkega zgodovinskega pregleda uporabe transportne in dvižne tehnike so predstavljene posamezne izvedbe dvigal in žerjavov, ki se uporabljajo v praksi. V učbeniku so posebej obravnavani mostni žerjavi v intralogistiki skupaj z njihovimi osnovnimi komponentami. Naveden je evropski standard EN 13001, ki je v Sloveniji in širše sprejet in uveljavljen standard za načrtovanje mostnih žerjavov. Podani so standardni analitični in empirični izrazi za določitev izbire premera dvižne vrvi po standardu EN 13001-2:2014 in izbire bremenskega kavlja po standardu EN 13001-3-5:2016.