Cultural Tourism as a Tool for Sustainable Development of Rural Areas (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
Kulturni turizem kot orodje za trajnostni razvoj podeželskih območij. Monografija predstavlja enega od rezultatov skupnega raziskovanja raziskovalcev Univerze v Mariboru in Univerze Črne gore v okviru bilateralnega projekta BI-ME_21-22-020, ki ga delno financirata Agencija za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) in Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Črne gore. V 6 poglavjih obravnava problem neenakomernega razvoja turizma, ki ga je mogoče zmanjšati z nadaljnjim razvojem kulturnega turizma. Obe, Slovenija in Črna gora, imata bogato in raznoliko kulturno dediščino, ki predstavlja pomemben turistični vir. Zaključki raziskav kažejo, da je ključ do prihodnjega uspešnega razvoja trajnostnega turizma v obeh državah v oblikovanju in nadgrajevanju turističnih izkušenj na področju kulturnega turizma. Monografija združuje vrsto avtorjev, strok, pristopov in metod ter je tako še en dokaz, da je turizem zelo raznoliko interdisciplinarno področje.